SÄG HEJ TILL VILDINGARNA!

Du har din vilding därhemma. Här finns ännu fler som gärna busar och har kul med din. Träffa Kajsa Krokodil, Ada Apa, Billy Björn och de andra i Minstingens värld. Här kan du titta på musikvideos, lyssna och sjunga med i Vildingarnas sköna barnlåtar.

Här kommer Kurre Kanin

Melodi: Mors lilla Olle

Borsta med Kajsa Krokodil

Borsta med Kajsa Krokodil

Melodi: Per Olsson hade en bonnagård

Ada Apa är busigast i stan

Ada Apa är busigast i stan

Melodi: Klappa händerna

Billy Björns vaggvisa

Billy Björns vaggvisa

Melodi: Trollmors vaggvisa

Här kommer Kurre Kanin

Här kommer Kurre Kanin

Melodi: Mors lilla Olle

ELLIE ENHÖRNING

Säg hej till Ellie Enhörning! Hon är skogens mest magiska djur och sprider stjärnstoff runt sig. Ellie har flera superkrafter och kan bland annat både läsa och påverka andras tankar. När Ellie varit i farten märks det på att alla är lite extra kärleksfulla.

GUNNAR GIRAFF

Säg hej till Gunnar Giraff! Han är skogens tok och leker tittut med alla han träffar. Gunnar tycker egentligen inte om höga höjder vilket är jobbigt eftersom hans huvud sitter så högt upp. När Gunnar fixar mellis blir det majskrokar som han kastar upp och fångar med sin långa tunga.

KAJSA KROKODIL

Säg hej till Kajsa Krokodil. Hon ser lite farlig ut med sina stora tänder men är snällare än de flesta. Kajsa tycker om gurka och samlar på tandborstar. När Kajsa borstar sina stora tänder använder hon en diskborste och även om hon tycker att tandkräm är smaskens så vet hon att man bara ska ta lite och vara noga med att spotta ut.

BOSSE BLÅVAL

Säg hej till Bosse Blåval. Han är världens största vilding och väger mer än hundra bilar. Bosse älskar att lösa problem och vet att om man är så stor som han måste man också vara världens snällaste. När det blir bråk eller trassel är Bosse alltid först på plats och hjälper till.

PEGGY PINGVIN

Säg hej till Peggy Pingin. Hon är en cooling som gillar när det går snabbt. Peggy tycker om att åka rutschkana på branta snökullar och att halka runt på isflak. När solen skiner gnistrar det i hennes blanka och lena päls.

SIGGE SÄL

Säg hej till Sigge Säl. Han är nyast i skogen och är en knubbig prick som alla tycker om. Sigge är en fena på att dyka och vill aldrig vara torr. När han är på land kryper han ihop till en varm liten boll och kelar med sina närmaste.

TEA TIGER

Säg hej till Tea Tiger. Hon är väldigt väldigt stark och grrrymt bra på att äta. Tea tycker om sport och tränar styketräning flera gånger i veckan. När Tea lyfter något riktigt tungt ryter hon högt och hennes ränder blir extra randiga.

ADA APA

Hon är busigast av alla skogens djur och alltid på språng. Ada tycker om att vara spontan och tackar aldrig nej till påhitt. När Ada går hemifrån på morgonen packar hon sin lilla väska med bra-att-ha-grejer så att hon alltid är redo ifall ett äventyr skulle dyka upp.

BILLY BJÖRN

Säg hej till Billy Björn. Han är en riktig teddybjörn och har världsrekord i kramar. Billy tycker om att mysa med sina vänner och ligger ofta och slappar i sitt lugna bo. När Billy själv får bestämma sover han gärna en stund både efter lunch och middag, vissa dagar hinner han till och med ta en extra tupplur däremellan.

IRIS ISBJÖRN

Säg hej till Iris Isbjörn. Hon har skogens varmaste och mjukaste famn. Iris tycker om att ta hand om andra och håller omtänksamhetskurs en gång i veckan. När någon känner sig lite rädd eller sjuk är det till Iris de kommer och söker skydd.

KURRE KANIN

Säg hej till Kurre Kanin. Han är ett riktigt litet energi-knippe som nästan alltid är hungrig. Kurre älskar att leka med sina kompisar, allra helst kurragömma med dunk. När Kurre leker har han alltid med sig ett mellanmål så att hans gömställe inte ska avslöjas av en kurrande mage.

ULLA UGGLA

Säg hej till Ulla Uggla. Hon är klok som en bok men lite förvirrad så hon glömmer ibland vad det var hon visste. Ulla tycker om sagor och nynnar nästan alltid på en sång. När Ulla sjunger blir det ofta sånger hon själv hittat på, gärna godnattvisor som hon sjunger om och om igen.

LOTTA LAMM

Säg hej till Lotta Lamm. Hon ser gullig ut med sin ulliga päls men är en riktig tuffing. Lotta tycker om utmaningar och är lika envis som hon är tuff. När Lotta är med i tävlingar vinner hon nästan alltid eftersom hon aldrig ger upp.

LARS LAMA

Säg hej till Lars Lama. Han är precis lika mjuk och lurvig som han ser ut. Lars tycker om att vara ren och kammar sin lockiga man flera gånger om dagen. När Lars städar hemma använder han sin långa hals för att se så att han kommer åt i alla små skrymslen och vrår.

RONNY RÄV

Säg hej till Ronny Räv. Han är väldigt listig och har en plan för det mesta. Ronny älskar mat och delar gärna med sig till sina vänner och andra han känner. När Ronny ska på äventyr ser han till att packa en rejäl matsäck eftersom han vet att man behöver mat i magen för att orka hela dagen.

VICKE VALROSS

Säg hej till Vicke Valross. Han ser stor och tung ut, men i vatten är han smidigare än man kan tro. Vicke tycker om regn och är noga med att tvätta sin mustasch varje dag. När Vicke badar och duschar stänker det vatten lite överallt, så ofta badar han utomhus i havet eller någon lämplig vattenpöl.

TURE TVÄTTBJÖRN

Säg hej till Ture Tvättbjörn. Han kan verka som en riktig torris men kan vara rätt skojig när han vill. Ture tycker om att tvätta saker och brukar bjuda in till tvättkalas då och då. När Ture ska torka svansen använder han ibland sin hårtork för att den ska bli riktigt torr.

GIGI GRODA

Säg hej till Gigi Groda. Hon är spänstigast i hela skogen och säger att hon kan hoppa högre än trädtopparna. Gigi tycker om allt som studsar och hoppar gärna hopprep och slår kullerbyttor. När Gigi byter blöja går det supersnabbt och enkelt eftersom hon hoppar så bra, både i och ur.