Ekologisk lins-och grönsaksgryta

Laga en enkel och supergod lins- och grönsaksgryta för hela familjen med ekologiska produkter från Garant. Receptet passar för barn över sex månader och går utmärkt att servera som smakprov. Kom ihåg att salta grytan i efterhand beroende på barnets ålder samt tycke och smak. Grytan kan även mixas slät till de yngre barnen.

Receptet räcker till 4 portioner.

Detta behöver du:

1 ekologisk gul lök
1 ekologisk sötpotatis
1 ekologisk morot
1 ekologisk röd paprika
1 ekologisk zucchini 
1 dl ekologiska gröna ärtor
3 msk ekologisk tomatpuré 
1,5 tsk spiskummin 
1 klyfta ekologisk vitlök 
1 dl ekologiska gröna melerade linser 
6 dl vatten 
1 msk ekologisk solrosolja 
Ekologiskt långkornigt ris 
Ekologisk kruspersilja 

Gör så här:

1. Tärna lök, sötpotatis, paprika, 1/2 morot och 1/2 zucchini. Riv resterande halva morot och zucchini grovt och lägg i en skål.
2. Värm upp rapsolja i en stekpanna och stek lök, morot, paprika och sötpotatis på medelvärme tills grönsakerna fått lite färg. Tillsätt därefter zucchini, ärtor, pressad vitlök, tomatpuré och spiskummin och stek ytterligare ett par minuter. 
3. Tillsätt linser och vatten och låt puttra i ca 30 minuter på medelvärme tills linserna och grönsakerna är mjuka. Toppa med hackad kruspersilja. 
4. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Servera lins-och grönsaksgrytan med det kokta riset och grönsaksrivet. 

Våra ekologiska barnmatsklämmisar

Ibland räcker tiden (och tålamodet) helt enkelt inte till för att laga mat som passar för hela familjen. Testa då våra barnmatsklämmisar gjorda på 100% ekologiska ingredienser med naturligt näringsinnehåll. Barnmaten finns i tre goda smaker: lins- och grönsaksgryta, spaghetti bolognese och vegetarisk lasagne. Perfekt att ge till ditt barn när hungersnöden kallar!