Blöjor i olika storlekar för barn

Så väljer du rätt blöja till ditt barn

En blöja som gör sitt jobb är en bra blöja. Men att välja rätt storlek till sitt barn är kanske inte det allra enklaste. En bra tumregel är att ta hänsyn till barnets form och vikt, och en viktig sak att tänka på är att alla barn ser olika ut. Därför kan det vara bra att testa sig fram i blöjdjungeln för att hitta den allra bästa passformen för just ditt barn.

Det viktigaste för att välja rätt blöja

Det viktigaste är att blöjan sitter på ordentligt för att motverka läckage, och om blöjan läcker kan du testa en mindre eller större storlek.

Alla blöjor är mjuka och behagliga för att undvika rodnad på ditt barns känsliga hud. Blöjorna har dessutom en effektiv uppsugningsförmåga som ger barnet en torr och skön känsla i upp till 8-12 timmar. Vi har blöjor i storlekarna 2-6 som passar små som stora barn från 3-26 kg. Se vårt sortiment av blöjor här.

Blöjor som inte irriterar huden

Våra blöjor är parfym- och lotionfria och testade under översyn av hudläkare. Det är viktigt att ha med sig att alla ämnen potentiellt kan irritera överkänslig hud hos enskilda individer. Men med märkningen Asthma Allergy Nordic kan du känna dig säker att materialet inte innehåller parfymämnen, allergener eller andra irriterande ämnen i den mängd som ger upphov till allergisjukdom.

Vilken typ av blöja är bäst?

Blöja som blöja, eller hur? Men det är förstås skillnad om du väljer mellan en byxblöja och en tejpblöja (öppen blöja).

Tejpblöja eller byxblöja?

Har du ett mindre barn kan det vara bra att välja mellan våra tejpblöjor i storlek 2 och 3 som passar från 3-9 kg. Blöjorna har elastiska midjeband som sluter tätt i ryggen. Detta ger en flexibel och säker passform dag som natt, och passar framförallt mindre barn som inte börjat röra sig lika aktivt som de större.

Blöjor som sitter rätt minskar risken för irriterad hud

Våra blöjor i storlek 2 newborn, storlek 3, storlek 4 och storlek 5 har en synlig våtindikator som med färg visar när det är dags att byta blöja.

För de flesta blir byxblöjor aktuella när barnet växer och börjar röra på sig mer, både på skötbordet och genom att krypa, gå och stå.

Våra byxblöjor i storlek 4, 5 och 6 passar barn från 8-26 kg och är formade för att smidigt följa barnets rörelser. Byxblöjorna har en bred passform och en elastisk resår som sluter tätt i midjan och runt benen, vilket gör att de håller sig på plats utan att glida ner. Resåren är dessutom förstärkt runt benen och ger en töjbar och säker känsla både dag och natt för att motverka läckage.

Byxblöjor sitter bättre och är enklare att byta

Byxblöjan är särskilt praktisk vid blöjbyten på barn som inte vill ligga still. Sätt på den ståendes som ett par byxor och ta av den genom att enkelt riva upp den i sidorna.

Vill du veta mer om våra byxblöjors funktionalitet? Klicka dig vidare här för att se våra byxblöjor i storlek 4, storlek 5 och storlek 6.

Miljömärkta Minstingen

Miljömärkta Minstingen

  • Alla våra blöjor rekommenderas av Asthma Allergy Nordic. Märkningen innebär att blöjorna är parfymfria och skonsamma mot ditt barns känsliga hud.

  • Blöjorna är dessutom miljömärkta med Svanen. Det innebär att hänsyn är taget utifrån ett livscykelperspektiv – från råvara till avfall. Med hjälp av Svanenmärkning kan vi rädda världen lite grann varje dag.